Gratis busskort västra götaland

av maj skickas sommarlovskorten ut till Göteborgs skolelever. Med sommar lovskortet kan du åka gratis med kollektivtrafiken inom hela Västra gratis busskort västra götaland Götaland. Västra götaland I sommar kan ungdomar få åka gratis. Nu ha r Näringsdepartementet bett Västra Götalandsregionen att svara. Kommer med en nyhetsnotis: Skolungdomar res er gratis i sommar.

Varje kommun får fritt välja hur eleverna ska få Västtrafikkorten gratis busskort västra götaland utdelade. Det blir möjligt sedan regeringen i förra veckan beslutade att införa ett nytt statligt stöd för sommarlovsresor. Totalt blir det gratis resande under 100 dagar.

Skaraborg Unga i Skaraborg får ett gratis busskort i sommar.Detta gäller också ungdomar i Västra Götaland och Skaraborg.


Post ica klara Gratis busskort västra götaland

Det beslutade politikerna i Västra Götalandsregionen nyligen. GöteborgÅmål, det vi publicerar ska vara sant och relevant. Som prenumerant har du redan idag tillgång till allt digitalt innehåll. I mitten av april ansökte regionen om att få stödet. SJ Snabbtåg, grundsärskolan, utöver 58 miljoner från staten så räknar regionen med att själva få skjuta till mellan två och sju miljoner. Med detta får ica barn och ungdomar i Västra Götaland möjlighet att ta sig till vänner. Sommarjobb eller aktiviteter på hyllad ett hållbart sätt under sommarlovet. Det blir gratis kollektivtrafik hela sommaren för alla skolungdomar som gått ut årskurs 69 samt första två åren på gymnasiet.

Ska du resa med något av dessa fordon behöver du ha med biljettens giltighetskvitto för att visa att den är giltig.Kortet är giltigt dygnet runt 1 juni-Kortet är personligt och knutet till en enskild elev.Det tror inte Ulrika Frick blir något problem.

Utöver Västtrafiks egna linjer får du i mån av plats resa i 2 klass (länstrafikbiljetter gäller inte i 1 klass) med tåg som annonseras som SJ Regional, Tågab och NSB.

Det blir gratis kollektivtrafik hela sommaren för alla skolungdoma r som gått.
Det beslutade politikerna i Västra Götalandsregionen nyligen.

Erbjudandet om gratis sommarlovskort är ett samarbete mellan Västra Götalandsre gionen och kommunerna och möjliggörs genom ett statligt stöd under tre.
Skolungdomar i Västra Götaland får fria resor med kollektivtrafi ken i hela länet i sommar.

Det blir möjligt sedan regeringen i förra veckan.
Nu hoppas Västra Götalandsregionen kunna.