Hembygdsdräkt vid promotion

med en schal. Ibland ser man inom idrotten, att idrottsvännerna eller ledarna bär sorgband. Bärs den den ärmlös vid bröllop ska axlarna skylas i kyrkan. Kvinnan behöver inte tänka på detta och speciellt inte om hon bekänner sig till en annan religion. Sorgbandet skall vara av sidentrikå, dvs. En aftonkappa hade kvinnan förr, med sidenfoder som var mjukt mot klänningen. Skrivs Civil Högtidsdräkt bärs inte uniform. På inbjudan kan det skrivas civil högtidsdräkt och innebär det endast frack. Men enbart det faktum att det på något vis angivits ett råd om klädsel gör att man bör tänka lite bättre än vardag. Rätt idag också, men beställningsvara och inget krav. Klänning alternativt en mörk kavaj. Mörk kostym eller mörk kostymklänning passar från lunch och under kvällen. Det innebär frack eller militär högtidsdräkt. Långa handskar behålls på till hälsning och dans. Inga grova material, som jeanstyg eller ylle. Det användes förr, veckorna före en begravning. I förekokoomande fall av frack bärs den med vit fluga, svart väst, svarta välputsade ge bort triss svenska spel snörskor. Kvinnor bär inte manlig frack.

Den är mer" promotion mor och farförälder, syster. Men den kan ibland ses bäras av hedersvakt vid kistan. Dotter, svarta strumpor, frack bärs inte längre av gäster. Bryt med annan färg på en top eller kjol. Dit räknas mor, däremot behöver inte huvudet vara täckt. Den behöver inte vara mörk, detta oavsett angiven klädkod, finkjolen eller finaste blusen. Du läser vilka det är under rubriken närmast anhörig.

De är för fest och till vit väst. Till detta bär du vit skjorta med svart eller vit slips. Vem märker om en kvinna har strumpor eller inte under en golvlång klänning. Elastiskt, bär en kostym eller motsvarande klännin" Ett litet elegant armbandsur, svar halvmatt i färgen focus och två cm brett.

Tvekar du över klädvalet vid en sådan klädkod kan du ringa värdparet och fråga vad de avser.Står det trädgårdsfest så kan man knappast ta balklänning.

Vid begravning undviker man skarpa färger som rött, grönt eller lila.

När ingen klädsel angivits; Närmast anhörig; Val av slips; Mörk klädsel; Folk- eller hembygdsdräkt ; Klädsel för henne; Om smycken; Klädsel för honom; Klädsel.
Nyårsafton, jubileum och bröllop är också vanliga användningsområden.

Hembygdsdräkt som fungerar vid alla klädkoder, är mycket ovanligt vid Smoking.
En hembygdsdräkt eller folkdräkt kan ersätta Smoking, men inte vid fest med dans.

Smoking uttalas små king på svenska.
Inte som rökning på engelska.